Ce se intampla atunci cand procesul-verbal de contraventie iti este comunicat la vechiul sediu social sau vechiul domiciliu?
Ce se intampla atunci cand procesul-verbal de contraventie iti este comunicat la vechiul sediu social sau vechiul domiciliu? Prescripția executării sancțiunii contravenționale stabilite în sarcina sa.
Conform art. 14 alin. 1 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor „Executarea sancțiunilor contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancțiunii”.
Totodată, potrivit art. 27 din același act normativ comunicarea procesului-verbal și a înștiințării de plată se face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puțin un martor.
In situatia in care procesul-verbal de contravenție nu a fost comunicat la actualul sediu social al firmei sau actualul domiciliul al petentului, potrivit art. 14 alin. 2 din O.G. nr. 2/2001, prescripția executării sancțiunilor contravenționale poate fi constatată chiar și de instanța învestită cu soluționarea plângerii contravenționale.
In concluzie, procesul-verbal de contraventie daca nu a fost comunicat in mod legal petentului, în termen de 2 luni de la aplicarea sancțiunii, instanța va constata că a intervenit prescripția executării sancțiunii contravenționale stabilite în sarcina sa.
Avocat plangere contraventionala, Avocat specializat in plangeri contraventionale Bucuresti, Avocat bun anulare proces-verbal de contraventie Bucuresti, Cum contest o amenda primita de politie/isctr?