Nu gasesc spatiu pentru a infiinta o firma/societate. Ce pot face? Gazduirea sediului firmei la sediul avocatului. Este posibila?

Nu gasesc spatiu pentru a infiinta o firma/societate. Ce pot face? Gazduirea sediului firmei la sediul avocatului. Este posibila?

Potrivit dispozitiilor Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat,  avocatul poate sa stabileasca la cabinetul sau,  sediul social al firmei/societatii.

Care sunt pasii si pe ce perioada se incheie contractul de asistenta juridica?

Se contacteaza un avocat care este de acord sa gazduiasca sediul unei societati/firme, se incheie un contract de asistenta judica pe o perioada de maxim 1 an de zile.

            Reprezentantii societatii nou-infiintate pot desfasura activitati comerciale la sediul avocatului?

Raspunsul este:

  • Avocatul doar gazduieste sediul social fara, insa, a se desfasura activitati comerciale, acesta poate ridica doar corespondenta primita.

Ce parere are ANAF-ul de aceasta situatie?

  • Conform Ordinului nr. 2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA, Anaf-ul depuncteaza societatile care isi au sediul la cabinetul unui avocat

Avantajele gazduirii sediului social la ANAF:

  • Nu este necesar avizul Asociatii de proprietari respectiv acordul vecinilor
  • Nu se inregistreaza la ANAF contractul de asistenta juridical pentru gazduirea sediului social
  • La sediul profesional al avocatului poate functiona un numar nelimitat de sedii sociale

Care este costul gazduirii sediului social la cabinetul avocatului?

  • Onorariul varieaza, insa, acesta poate fi intre: 700-1000 lei

 

sediu social avocat, sediu social avocat Bucuresti, gazduire sediu social avocat, gazduire sediu social avocat Bucuresti, sediu social la avocat, avocat Sector 1,2,3,4,5 si 6 Bucuresti si judetul Ilfov