Ultimele condamnari la CEDO impotriva Romaniei!

Ultimele condamnari la CEDO impotriva Romaniei!

  1. Cauza SC Scut SA vs. Romania – Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat incalcarea art. 1 al Protocolului nr. 1 la Conventia Europeana a Drepturilor Omului, sens in care s-au acordat despagubiri in cuantum de: 14.200 Euro cu titlu de daune morale respectiv 1400 Euro cheltuieli de judecata
  2. Cauza Girleanu vs. Romania – Curtea Europeana a Drepturilor Omului a dispus incalcarea art. 10 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului motiv pentru care a obligat statul roman la acordarea daunelor morale in cauntum de: 4500 Euro plus 3695 Euro cheltuieli de judecata.

Conditii pentru a depune o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului:

  • In termen de 6 luni de cand hotararea instantelor romane a devenit definitiva, asadar, dupa ce am epuizat toate caile de atac interne putem depune plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Mai jos aveti statistica plangerilor formulate de romani in anul 2017:

  • au fost depuse 3981 de plangeri impotriva Romaniei in anul 2017.
  • 3767 au fost declarate inadmisibile sau radiate, Curtea Europeana a Drepturilor Omului pronuntand 69 de hotarari.
  • in 55 de cazuri Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat o incalcare a Conventiei Europene a Drepturilor Omului.

 

 

Plangere Cedo, Avocat specializat in plangeri la Cedo, cerere catre Cedo, Cum depun o plangere la Cedo? Avocat Cedo, Avocat bun Bucuresti, Sector 1,2,3,4,5 si 6