You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Impozite videochat

Bogdan Palade
Bogdan Palade

ANAF controleaza activitatea de videochat din ianuarie 2024

In ultima perioada, ANAF a luat in vizor toate studiourile de videochat precum si persoanele care practica activitatea de videochat.

Ce este de facut in cazul in care intrati in vizorul ANAF ?

In primul rand, trebuie sa contactati un contabil bun cat si un avocat care are experienta in astfel de situatii.

In privinta sanselor de rezolvare, situatiile se pot solutiona de multe ori prin negociere, intermediata de catre un avocat. Insa, ce se intampla daca se ajunge in instanta ? Exista si decizii favorabile de partea contribuabililor ?

Raspunsul este ca da, exista. De exemplu, in luna mai 2023, Curtea de Apel Cluj a admis apelul formulat de administratorii unui studio de videochat si a schimbat sentinta primei instante care ii obligase pe administratori la plata, in solidar, a sumei de 1.700.000 lei, reprezentand tva stabilit prin decizie de impunere de catre organul fiscal.

La luarea acestei decizii a contribuit Comisia Europeana care a achiesat la opinia ca TVA-ul se plateste la locul unde este stabilita persoana impozabila beneficiara a serviciilor, respectiv platforma web. In cazul de fata platforma web era stabilita in strainatate.

Cu toate acestea, alienarea la legislatia europeana si implementarea directivelor romanesti au inceput in tara din ianuarie 2024. Asadar, de la 31 ianuarie 2024, administatorii unor astfel de platforme digitale au obligatia de a raporta informatii despre modele catre ANAF. Prin urmare, cei de la ANAF vor fi informati despre activitatea economica a tuturor persoanelor fizice sau juridice care sunt prestatori de servicii pe astfel de platforme.

In acest sens, va solicitam sa urmariti articolul despre impozitul de 70%, unde am detaliat consecintele nejustificarii veniturilor, chiar daca acestea sunt declarate.

Daca sunteti intr-o astfel de situatie puteti trimite pe email la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whats app la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate