You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Impozite videochat

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Cum se impoziteaza activitatea de videochat?

Ca model de videochat, in cazul in care nu incasati venituri ocazionale, sunteti obligat sa va inregistrati ca persoana fizica autorizata, deoarece, daca incasati anumite sume in mod regulat din aceasta activitate, se considera ca activitate continuata.

Cu toate acestea, chiar daca se castiga anumite sume de bani de doua-trei ori pe an din activitatea desfasurata eventual pe retele de socializare, atunci tot se completeaza si se depune declaratia 212, cu termen limita data de 25 mai, pe care o depune si un PFA.

Ulterior se depune la Anaf prin platforma SPV o declaratie cu estimari.

In cazul in care modelul depaseste venituri de minim 27.600 lei/an sau daca declara in contract ca depaseste aceasta suma, va plati obligatoriu sanatatea si pensiile. Cu toate acestea, daca declarati ca nu veti depasi aceasta suma si o depasiti, aveti obligatia de plata a impozitului pentru sanatate si pensii pentru tot anul, plata care se poate esalona pe lunile ramase din restul anului fiscal.

Este important de retinut taxele achitate de catre cei care practica videochat sunt achitate si de catre cei care practica activitatea de ,,influencer’’.

In ceea ce priveste taxele catre Cas (pensie), exista trei plafoane de plata. Vorbim de 6, 12 si 24 de salarii. Dupa achitarea taxelor tinand cont de plafonul acestor salarii, mai ramane de achitat si impozitul pe venit de 10% si Cass (sanatate) tot de 10%.

In cazul in care se depaesc venituri de 300.000 lei/an, atunci se va achita si Tva de 19% si va exista obligatia depunerii formularului 300.

Asadar, persoanele care practica videochat platesc aceleasi taxe la bugetul de stat, in functie de veniturile incasate si de plafonul in care se incadreaza, ca orice angajat care practica activitate independenta.

Activitatile de videochat si de influencer au intrat intr-un proces minutios de verificare de catre autoritatile fiscale, ceea ce presupune mai multe implicatii juridice si apar destule neclaritati care necesita consultarea unui avocat.

Daca sunteti intr-o astfel de situatie puteti trimite pe email la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whats app la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate