You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Aparari in dosare de conducere sub influenta bauturilor alcoolice

Bogdan Palade
Bogdan Palade

aparari in dosare de conducere sub influenta bauturilor alcoolice:

  • proba săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice nu poate fi făcută decât cu mijloace științifice, respectiv prin buletinul de analiză toxicologică alcoolemie, în cuprinsul căruia sunt indicate valorile alcoolemie, toate celelalte probe putând cel mult dovedi cel mult faptul conducerii sub influența alcoolului, însă nu pe acela al existenței unei alcoolemii peste limita legală.
  • Ordinul Ministrului Sănătății nr. 376 din 10 aprilie 2006 , care prevedea expres la art. 8 alin. 2 și 3 posibilitatea conducătorului auto de a refuza recoltarea celei de-a doua probe de sânge, cu consecința asumării calcului rezultat din prima probă rezultatului primei probe, în prezent această posibilitate este exclusă.
  • nu există suficiente probe care să susțină, dincolo de orice îndoială rezonabilă, acuzația adusă inculpatului sub aspectul existenței unei alcoolemii de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge la momentul conducerii autoturismului pe drumurile publice, astfel că prezumția de nevinovăție de care acesta beneficiază nu a fost răsturnată.

 

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate