You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Astazi, 25.05.2018,  a intrat in vigoare Regulamentul General privind Protectia Datelor (act legislativ al Uniunii Europene - Regulamentul UE 2016/67

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Astazi, 25.05.2018,  a intrat in vigoare Regulamentul General privind Protectia Datelor (act legislativ al Uniunii Europene – Regulamentul UE 2016/679). Unde pot depune plangere daca datele personale imi sunt prelucrate ilegal de societati sau institutii publice?

Institutia la care se depune plangere, in situatia in care datele cu caracter personal iti sunt prelucrate ilegal, este: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu sediul in: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, Bucuresti, email: anspdcp@dataprotection.ro

Este bine stiut faptul ca numele si prenumele persoanelor fizice figureaza pe site-ul public: portal.just.ro.

Intrebarea fireasca este, daca incepand de astazi, 25.05.2018, folosirea numelui si prenumelui partilor din dosare incalca Regulamentul UE 2016/679?

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca “numele si prenumele unor persoane fizice” reprezinta “date personale”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a luat în examinare sesizarea formulată de Curtea de Apel Constanţa – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în Dosarul nr. 8.392/118/2014, privind pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea următoarelor chestiuni de drept. „Sesizează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile, prin care să se dea o rezolvare de principiu următoarei chestiuni de drept: “Admite cererea. Sesizează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile, prin care să se dea o rezolvare de principiu următoarei chestiuni de drept: “Doar numele şi prenumele unei persoane se încadrează în definiţia dată “datelor cu caracter personal” de către Legea nr.677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestora, în sensul în care numai ele reprezintă un element suficient care să permită identificarea unei persoane?” “2. Existenţa unor date personale în cuprinsul unor documente din categoria informaţiilor publice poate constitui un motiv de refuz de eliberare a fotocopiilor de pe aceste documente chiar şi cu informaţiile respective anonimizate (înnegrite cu marker-ul, acronimizate)?” Suspendă judecata cauzei până la pronunţarea hotărârii prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept. Fără cale de atac“, se arată în minuta Curții de Apel, pronunțată în luna iulie a anului 2015.

Avocat Bucuresti, Sector 1,2,3,4,5 si 6

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate