You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Avocat drept penal Bucuresti

Bogdan Palade
Bogdan Palade

avocat drept penal Bucuresti

procedura cerere confiscare cannabis

TRIBUNALUL BUCUREȘTI – SECȚIA 1 PENALĂ DOSAR NR….

ÎNCHEIERE

JUDECĂTOR DE CAMERĂ PRELIMINARĂ:….

Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri a fost reprezentat prin procuror ….

Pe rol: soluționarea cauzei penale, având ca obiect cererea formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri de confiscare a cantității nete de 0,33 gr. Cannabis, rămasă după analiza de laborator, sigilată cu sigiliu tip MI cu nr. …..și depusă la Camera de Corpuri delicte a IGPR — Direcția Cazier Judiciar Statistică și Evidență Operativă, conform dovezii …..

Dezbaterile au avut loc în ședința din camera de consiliu din data de 20.06.2019, fiind cuprinse în conținutul încheierii de ședință de la acea dată, care face parte integrantă din prezenta încheiere, când judecătorul de cameră preliminară, având nevoie de timp pentru a delibera, a stabilit pronunțarea pentru azi, 21.06.2019, hotărând următoarele:

JUDECĂTORUL DE CAMERĂ PRELIMINARĂ, Deliberând asupra cauzei defată, constată:

Prin cererea înregistrată la data de….., Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală, Secția de Combatere a Traficului de Droguri a solicitat luarea măsurii de siguranță a confiscării speciale a cantității de 0,33 grame cannabis rămasă după efectuarea analizelor de laborator și depusă la I.G.P.R. — D.C.J.S.E.O, conform dovezii …..

În motivarea sesizării s-a arătat că prin ordonanța nr. ….. din 07/02/2019, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală, Secția de Combatere a Traficului de Droguri a dispus, în baza dispozițiilor art. 318 al.l, 2 și 3 Cod procedură penală, renunțarea la urmărire penală față de suspectul ….

În fapt, s-a reținut că la data de 02.06.2018, în jurul orei 03:00, lucrătorii din cadrul D.G.J.M.B. aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona Parcul Carol, sectorul 4 București, l-au depistat pe suspectul ….. în timp ce deține 2 bucăți de staniol cu fragmente vegetale.

Potrivit raportului de constatare tehnico-științifică nr. ….. din 24/09/2018 al Laboratorului Central de Analiză și Profil al Drogurilor, proba înaintată în cauză privind pe numitul ……..este constituită din 0,65 grame Cannabis, drog de risc care face parte din Tabelul-Anexă nr.lll din Legea nr. 143/2000.

Cantitatea de 0,33 grame Cannabis rămasă după efectuarea analizelor de laborator a fost sigilată cu sigiliul tip …. și predată organului de cercetare penală, conform dovezii …..

Analizând actele si lucrările dosarului, judecătorul de cameră preliminară constată, în conformitate cu dispozițiile art. 549 1 al. 5 lit. b din C.pr.p., art. 112 lit. f din C.p. și art. 16 al. I din Legea nr. 143/2000, că în cauză sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru luarea măsurii de siguranță a confiscării speciale a cantității nete de 0,23 grame cocaină ce a făcut obiectul dosarului penal nr. …. din 07/02/2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Structura Centrală, Secția de Combatere a Traficului de Droguri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere fără drept de droguri în vederea consumului propriu, în stare de minoritate, prev. de art.4 al. l din Legea nr.143/2000 cu aplic.art.1 13 al.3 Cod penal, de către suspectul …..

Astfel, în dosarul penal nr…..al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală, Secția de Combatere a Traficului de Droguri, se reține că la data de 02.06.2018, în jurul orei 03:00, lucrătorii din cadrul D.G.J.M.B. aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona Parcul Carol, sectorul 4 București, l-au depistat pe suspectul …..în timp ce deține 2 bucăți de staniol cu fragmente vegetale.

Potrivit raportului de constatare tehnico — științifică nr….. din 24/09/2018 (filele 25 – 26 dosar UP), proba expertizată, în urma analizei de laborator s-a stabilit că reprezintă Cannabis, care face parte din Tabelul-anexă nr. III din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Potrivit aceluiași referat se reține că, cantitatea de 0,33 grame Cannabis rămasă după efectuarea analizelor de laborator a fost sigilată cu sigiliul tip MAI nr. 18428 și predată organului de cercetare penală, conform dovezii ….

Potrivit art. 16 din Legea nr. 143/2000 „ drogurile și alte bunuri care au făcut obiectul infrac(iunilor prevăzute la art. 2-9 se confiscă”, iar potrivit art. 17 al. I din același act normativ „ drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug potrivit art. 574 lit. d) din Codul de procedură penală. Păstrarea de contraprobe este obligatorie ‘

Ca urmare, judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului va admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală, Secția de Combatere a Traficului de Droguri, în dosar nr….

În baza art. 549 1 al. 5 lit. b din C.pr.p., art. 16 al. 1 din legea nr. 143/2000 și art. 112 al. I lit. f din C.p. judecătorul de cameră preliminară va dispune confiscarea cantității nete de 0,33 gr. Cannabis, rămasă după analiza de laborator, sigilată cu sigiliu t…. și depusă la Camera de Corpuri delicte …..

În baza art. 275 al. 3 din C.pr.p., cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului.

PENTRU ACESTE MOTIVE, ÎN NUMELE LEGII,

DISPUNE:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală, Secția de Combatere a Traficului de Droguri.

În baza art. 549 1 al. 5 lit. b din C.pr.p„ art. 16 al.l din legea nr. 143/2000 și art. 112 al. I lit. f din C.p. judecătorul de cameră preliminară va dispune confiscarea cantității nete de 0,33 gr. Cannabis, rămasă după analiza de laborator, sigilată cu sigiliu …..conform dovezii ….. din 01/11/2018, fila 42 dosar UI). În baza art. 275 al. 3 din C.pr.p., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. ….

 

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate