Ce avantaje/dezavantaje sunt atunci cand vreau o casa prin executare silita(licitatie publica)?
Pretul, de obicei, este principalul motiv pentru care majoritatea persoanelor opteaza sa-si cumpere un imobil la licitatie publica – in cadrul unui dosar aflat in procedura executarii silite.
In situatia in care o casa, spre exemplu, nu se vinde la prima licitatie, pretul va scadea incepand cu cea de-a doua licitatie pana la 75% din pretul de pornire – potrivit art. 846 al. 8 C.pr.civ.
Daca nici la a doua licitatie imobilul nu a fost adjudecat, in baza art. 846 al. 9 C.pr.civ., la cererea creditorului, executorul judecatoresc va putea stabili o noua licitatie, licitatia pornind de la pretul de 50% din pretul de pornire a primei licitatii. Daca nu se obtine acest prêt si exista cel putin 2 licitatori, bunul va fi vandut, la acest termen, LA CEL MAI MARE PRET OFERIT, chiar daca acesta din urma este mai mic decat valoarea creantei ori a garantiei.
Dezavantajele achizitionarii unei case la licitatie publica:
Avocat executare silita, Avocat specializat in executare silita Bucuresti, Sector 1,2,3,4,5 si 6, Caut avocat executare silita, Caut avocat bun in Bucuresti
Join the newsletter to receive the latest updates in your inbox.