You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Cel mai bun avocat din Bucuresti

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Cum angajez cel mai bun avocat din Bucuresti?  este o intrebare frecventa in randul cetatenilor.

Raspunsul obiectiv pe care-l pot da, raportat la nevoile clientilor mei, este urmatorul:

In primul rand un avocat, oricat de bun si de pregatit ar fi, reprezinta interesele clientului in instanta, depune probe si aparari, insa, solutia este dispusa tot de  un judecator.

Astfel, legat de criterii, este foarte important sa analizati experienta avocatului si sa stabiliti o strategie impreuna. De asemenea, tot foarte important este sa gasiti un avocat care sa va ofere mereu informatii legate de dosarul dumneavoastra, care sa va raspunda la intrebari si care sa va consulte inainte de depunerea oricarei cereri de chemare in judecata/intampinare/concluzii scrise.

De ce trebuie sa achit consultanta la un cabinet de avocatura?

Raspunsul este foarte simplu, pentru acelasi motiv pentru care achitati si consultatia la un cabinet medical. Un avocat, la fel ca si un medic, pentru a fi un bun profesionist si pentru a fi la curent cu toate modificarile legislative, este intr-o permanenta perfectionare, care implica atat timp cat si bani. Parerea unui specialist nu poate fi gratuita iar atunci cand un avocat va spune ca este gratuita consultanta, posibil sa urmeze costuri ulterioare. Cel mai bine este sa existe transparenta de la inceput, mai ales legat de aspectele financiare.

Ce implica onorariul avocatului?

Legat de onorariul avocatului, trebuie sa aveti in vedere ca, la fel ca orice serviciu din piata ,,ieftin si bun’’ nu exista, dar nici foarte scump nu inseamna ca va fi garantat succesul in instanta. Un avocat care va garanteaza un succes de 100% in instanta de la inceput, este un avocat care urmareste doar incasarea sigura a onorariului, nu si satisfacerea intereselor clientului sau. Prin urmare, onorariul stabilit nu va fi nici foarte mic dar nici exagerat de mare, in cazul unui avocat care isi apreciaza munca. In orice caz, nu sunteti obligati sa incheiati contract cu avocatul, in cazul in care considerati ca nu va reprezinta acel onorariu. La fel ca orice profesie liberala din piata, si avocatul suporta la randul sau costuri si taxe si onorariul sau nu poate fi foarte mic. Insa, clientii trebuie sa intrebe ce presupune onorariul convenit, respectiv de cate ori se va prezenta avocatul la termene, cata cercetare implica dosarul, cate adrese va face avocatul etc.

Vor mai fi si alte costuri?

In acest caz, este bine sa discutati cu avocatul si sa va informeze de absolut toate costurile, astfel incat sa nu aveti surprize pe parcurs. Aceste costuri pot fi taxe judiciare de timbru, onorarii experti daca vor fi desemnati etc. De aceea, un avocat bine pregatit si cu experienta pe speta in cauza poate estima aceste costuri de a inceputul discutiei.

Avocatii inaintati in varsta au experienta mai multa?

Raspunsul este nu. La fel ca si in alte profesii, exista avocati dedicati, care isi practica meseria cu pasiune si avocati care urmaresc doar incasarea onorariului, nu si finalizarea cu succes a dosarului. Astfel, sunt avocati care citesc in permanenta si care se perfectioneaza mereu dar si avocati care au zeci de ani de avocatura si care se plafoneaza si nu sunt la curent cu nevoile pietei. In acest caz, este bine de stiut ca niciun avocat foarte cunoscut sau o societate de avocati foarte mediatizata nu garanteaza succesul. Nivelul de pregatire al unui avocat nu se reflecta in celebritate sau in varsta inaintata. De multe ori clientii se indreapta care societati mari de avocatura ghidati de notorietatea societatii insa, de cele mai multe ori, de dosarul lor se va ocupa eventual un avocat stagiar care are un minim de experienta in domeniu, angajat la societatea respectiva.

Ca si sfat, clientii se pot informa legat de experienta avocatului si din recenzii sau chiar de pe site-ul oficial al instantelor ,,portal.just.ro’’.

Un ultim aspect foarte important este sa cautati un avocat cu abilitati bune de negociere. Acest lucru deoarece un avocat va poate ajuta sa rezolvati problema si cu negociere si astfel evitati costurile pe care le presupune un eventual proces.

Daca sunteti in cautarea unui avocat imi puteti trimite pe email la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whats app la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate