You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Contestatie masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara

Bogdan Palade
Bogdan Palade

contestatie masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara

Practica judiciara:

Analizând actele și lucrările dosarului, judecătorul de cameră preliminara următoarele:

La data de …. lucrătorii Postului de Poliție ……au fost sesizați de către numitul….. din comuna ….., jud. Teleorman cu faptul că tatăl său ….. a fost lovit cu un lemn în abdomen de numitul ….. din aceeași localitate.

La data de …. la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea s-a inregistrat sub numărul……2016 plângerea penală formulată de numitul ….. cu privire la faptul că în ziua de ……2016 atât el cât și tatăl său P….. au fost agresați de numiții ….. și ….., solicitând tragerea la răspundere penală a sus numiților pentru faptele săvârșite.

La data de ……. la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea s-a înregistrat sub numărul ……/P/2016 plângerea penală formulată de numitul ….. cu privire la faptul că in ziua de …… numiții ….., ambii din comuna……, jud. Teleorman, au exercitat asupra sa acte de violență, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 2-4 zile de îngrijiri medicale și I-au amenințat cu moartea.

La data de …… la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea s-a înregistrat sub numărul ……/P/2016 plângerea penală formulată de numitul ……din ……, jud. Teleorman cu privire la faptul că în ziua de ….. numiții ……, ambii din comuna ….., jud. Teleorman, au exercitat asupra sa acte de violență, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale și l-au amenințat cu moartea.

De asemenea, la data de …… la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea s-a înregistrat sub numărul …../P/2016 plângerea penală formulată de numitul …. din comuna ……, jud. Teleorman cu privire la faptul câ in ziua de …… – numiții ……, ambii din comuna ….., jud. Teleorman, au exercitat asupra sa acte de violentă, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 2-4 zile de îngrijiri medicale și I-au amenințat cu moartea.

Prin ordonanța procurorului din data de …..s-a dispus reunirea dosarelor penale …../P/2016,  urmând ca cercetările să fie efectuate sub numărul ……/P/2016.

La data de …… dosarul penal nr. ……/P/2016 a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor prev. de art. 32 rap. la art. 188 alin. I Cod penal. dosarul fiind înregistrat la această unitate de parchet sub numărul ……/P/2016.

Prin ordonanța nr……/11/2016 din 0……Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a dispus preluarea dosarului penal nr. …../P/2016 de către această unitate de parchet, dosarul fiind Înregistrat sub numărul …../P/2016.

Prin ordonanța …../P/2016 din 0….. Parchetul de lângă Tribunalul Teleorman a dispus reunirea dosarului penal nr…….la primul dosar penal înregistrat nr…../P/2016 (plângerea formulată de către numitul….. impotrisa numitului ….n pentru savarsirea infracțiunii de tentativa de omor prev. de art. 32 rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal având in că atnbele dosare au același obiect și vizeau aceleași persoane.

Leziunile traumatice suferite de …. și …..ca urmare a altercatiei  avute cu …. și …. contorm certificatelor medico-legale nr. …. din …. și nr…… din ….. au necesitat pentru vindecare 2-4 zile, respectiv 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Cu ocazia audierii inculpații ….. nu au recunoscut comiterea infracțiunilor reținute în sarcina lor, susținând că persoanele vătămate …..sunt cei care i-au lovit și amenințat.

Afirmațiile inculpaților în acest sens sunt contrazise de declarațiile martorului ocular ….. și concluziile certificatelor medico-legale depuse la dosarul cauzei.

Inculpații ….. au negat exercitarea de acte de violență asupra persoanei vătămată ….. susținând că doar au încercat să il prindă pe acesta nereușind acest fapt.

Afirmațiile inculpaților sunt infirmate de probele aflate la dosar.

Declarațiile martorului ……, inculpatului ……și concluziile certificatului medico-legal nr. …… confirmă susținerile persoanei vătămate …..

In sarcina numililor ….. nu poate fi reținută infracțiunea de amenințare prev. de art. 206 alin. I Cod penal reclamată de persoana vătămată …. întrucât nu există probe certe care să demonstreze existența infracțiunii (in situația in care asemenea probe ar exista infracțiunea de lovire sau alte violențe amenințarea când imediat după ce o persoană este amenințată că va ti sunt exercitate acte de violență asupra acesteia) că pentru această infracțiune urmează a se dispune clasarea în temeiul art. 16 alin. I lit. a Cod procedură penală.

De asemenea se va dispune clasarea cauzei pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violente și amenințare prevăzute de art. 193 alin. 2 Cod penal și art. 206 alin. I Cod penal cu privire la numitii …… intrucât nu există probe certe care să demonstreze comiterea acestor infractiuni asupra numiților …..

Susținerile persoanelor vătămate în acest sens nu se coroborează cu nici un mijloc de probă fiind contrazise de întreg materialul probator administrat in cauză.

Certificatul medico-legal, prin el însuși, nu este o probă de vinovăție, dat fiind că el nu probează decât existenta faptei nu și identitatea făptuitorului. Forța probatorie a acestui act medico-legal trebuie susținută de alte mijloace de probă pentru a stabili ănosâția unei persoane.

Împotriva soluției de clasare având ca obiect infractiunile de amenintare prevăzute de art. 206 alin. 1 Cod penal (4 fapte) și lovire sau alte violente prevăzute de art. 193 alin. 2 Cod penal  (2 fapte) cu privire la numiții …… Petenții au formulat plângere la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, avand in vedere că soluția de clasare a fost dispusa de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

In baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură va obliga petentii la plata sumei de 60 lei cheltuieli judiciare către stat, 30 lei fiecare.

PENTRU ACESTE MOTIVE, ÎN NUMELE LEGII, DISPUNE:

În baza art. 341 alin. 6 lit. a C. proc. pen., respinge, ca nefondată, plângerea formulată de petenții ….. impotriva soluției de clasare având ca obiect infracțiunile de amenințare prev. de art. 206 alin. 1 C. pen. și loviri sau alte violențe prev. de art. 193 alin. 2 C. pen. dispuse prin rechizitoriul nr …../P/2017 din ….. al Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea, cu privirea Ia numiții …….., jud. Teleorman.

In baza art. 275 alin. 2 C. proc. pen., obligă petenții la plata sumei de 60 Iei cheltuieli judiciare către stat, 30 lei fiecare.

Definitivă.

 

 

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate