You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Cel mai bun avocat de divort din Bucuresti

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Cum aleg cel mai bun avocat de divort din Bucuresti?  este o intrebare frecventa in randul cetatenilor.

Raspunsul obiectiv pe care-l pot da, raportat la nevoile clientilor mei, este urmatorul:

In primul rand un avocat, pe langa consilierea juridica, trebuie sa ofere si consiliere psihologica clientului, deoarece divortul reprezinta o etapa foarte grea din viata oricarui om si sa puna interesele clientului mai presus de ale sale.

Tot legat de de criterii, este foarte important sa analizati experienta avocatului si sa stabiliti o strategie impreuna. Pentru divort ar fi necesara o experienta de minim 10 ani in dreptul familiei deoarece, pe langa teoria juridica, exista foarte multe alte alternative legale care se descopera numai in timp.

De ce trebuie sa angajez un avocat cu experienta in divorturi?

Asa cum am mentionat anterior, exista anumite abilitati legale care se dobandesc numai in timp. Un avocat cu experienta stie ce se poate solicita in instanta si ce nu si tot el poate veni cu solutii la chestiuni urgente ale clientului, pe care le poate solicita, de exemplu, pe calea unei ordonante presedintiale.

De exemplu, se depun numeroase cereri de divort in care avocatii omit sa solicite program de vizita sau care nu stiu cum sa se ocupe, mai departe, si de partajul bunurilor, deoarece nu au capatat suficienta experienta.

De asemenea, cel mai bine ar fi sa se evite implicarea emotionala a clientului, iar un avocat cu experienta poate prelua toate sarcinile clientului si se poate prezenta doar el la termene, astfel incat sa nu mai fie inca o tulburare pentru client.

Ce cheltuieli implica un proces de divort?

Un avocat, pentru a fi un bun profesionist trebuie sa il informeze pe client, inca de la inceput, legat de toate costurile pe care le implica procesul (taxe de timbru etc.). Un avocat care are experienta cunoaste toate costurile astfel incat sa isi informeze clientul de la inceput.

Ce trebuie sa stie clientii este faptul ca o consultanta costa, insa, de obicei, acest cost se scade din pretul total al dosarului.

La fel ca orice serviciu din piata, ceea ce este ieftin, nu este si bun. Un avocat bun nu isi va pune niciodata serviciile la dispozitie gratuit deoarece un avocat cu experienta isi pretuieste cunostintele si este cel care va poate conduce catre obtinerea tuturor cerintelor, pe termen indelungat.

Din experienta pot spune ca am vazut cereri de divort de o pagina si cereri de divort de 20 de pagini. Acest lucru poate impresiona un client, insa nu si un judecator. Un avocat cu experienta stie ce il intereseaza pe un judecator si care sunt probele si aspectele care fac diferenta in instanta. O astfel de implicare necesita multe discutii ulterioare consultantei, ceea ce necesita timp si automat costuri. Nu exista servicii gratuite care sa nu implice costuri ulterioare iar lipsa transparentei legata de costuri nu este caracteristica unui avocat cu principii.

Asadar, sfatul unui avocat bun costa, deoarece presupune implicare, consideratie, studiu si suport atat juridic cat si psihologic pentru clientul sau.

Ce implica consultanta legata de divort?

Avocatul trebuie sa discute deschis cu clientul atat aspectele emotionale cat si cele financiare. Un avocat bun trebuie sa ii explice clientului sansele reale si mai presus de toate, sa nu urmareasca incasarea onorariului si doar atat. Au existat cazuri cand, in urma consultantei, avocatul si-a sfatuit clientul sa mearga doar la notar, pentru a evita costurile unui intreg proces. Astfel, un avocat bun nu trebuie sa urmareasca numai incasarea onorariului in detrimentul confortului clientului.

Ca si sfat, clientii se pot informa legat de experienta avocatului si din recenzii sau chiar de pe site-ul oficial al instantelor ,,portal.just.ro’’.

Un ultim aspect foarte important este sa cautati un avocat cu abilitati bune de negociere. Acest lucru deoarece un avocat va poate ajuta sa rezolvati problema si cu negociere si astfel evitati costurile pe care le presupune un eventual proces.

Daca sunteti intr-o astfel de situatie puteti trimite pe email la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whats app la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate