You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Cum pregatesc un copil atunci cand va fi audiat in camera de consiliu – de catre judecator, intr-un proces de divort?

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Cum pregatesc un copil atunci cand va fi audiat in camera de consiliu – de catre judecator, intr-un proces de divort?

Ascultarea copilului de catre judecator intr-un proces de divort (stabilire domiciliu minor, custodia minorului)  este obligatorie incepand cu varsta de 10 ani – art. 264 cod civil si totodata este o etapa vitala in realizarea expertizei psihologice pentru stabilirea autoritatii parintesti si a locuintei copilului, iar pentru stabilirea acestui aspect sunt necesare cunostinte de psihologie avansate – din partea instantei de tutela.

Nu este o conditie, insa, judecatorul poate cere sprijinul unui psiholog expert pentru ascultarea minorului in camera de consiliu, intr-un proces de incredintare minor, custodie comuna/exclusiva.

Pregatirea copilului consta in explicatii date adecvat si conform pregatirii acestuia. De cele mai multe ori copiii iau contact pentru prima data cu un judecator, de aceea, nu pot cunoaste rolul fiecarui profesionist al dreptului (avocat, grefier, judecator).

Copilului i se pot produce, dupa ascultarea sa de catre judecator, sentimente de autoculpabilizare, fantezii care-l fac sa nu vorbeasca deschis.

De aceea este important de a explica copilului rolul fiecarui specialist al dreptului, anume acela de a rezolva problemele familiei si de a gasi o solutie de rezolvare a problemelor ce par de nereparat.

Avocat divort Bucuresti pret, avocat divort sector 1, 2, 3, 4, 5 si 6, buftea, cornetu, ploiesti, giurgiu, bolintina vale, bolintin deal, slobozia, urziceni, oltenita, pascani, iasi, roman, 

 

 

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate