You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Cum scap de datorii fata de ANAF?

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Cum scap de datorii fata de Anaf?

Azi, Ordinul MFP nr. 3126/2019 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 786 și cuprinde  procedura detaliată a mecanismului și toate documentele necesare. Contribuabilii interesați pot astfel să se adreseze ANAF-ului pentru a beneficia de anularea accesoriilor.

Cei care au datorii bugetare restante la finele lui 2018 de sub un milion de lei și pe persoanele fizice și entitățile fără personalitate juridică ce au datorii peste acest plafon, restante tot la finele lui 2018 (fără firme, dacă e peste plafon).

Aici, potrivit explicațiilor din procedură, intră și debitorii declarați insolvabili, precum și cei pentru care s-a stabilit răspunderea solidară conform Codului fiscal, debitorii în insolvență/dizolvare, datornicii care aveau, la finele lui 2018, numai restanțe de natura dobânzilor și penalităților (obligațiile principale fiind stinse), precum și cei cărora li s-au comunicat decizii de impunere aferente unor obligații principale scadente până la 31 decembrie 2018, ca urmare a unei inspecții fiscale în derulare la data de 8 august 2019, indiferent de cuantumul obligațiilor și de data comunicării deciziei de impunere.

 

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate