You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Cum urgentez dosarul la FGA?

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Cum recuperez banii din reparatia auto daca vinovatul de accident avea asigurare la Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA?

Orice persoana care invoca un drept de creanta impotriva Euroins, fie ca este titularul asigurarii, fie ca este pagubitul, ca urmare a producerii unui accident acoperit de asigurarea valabila Euroins, poate solicita deschiderea dosarului de dauna printr-o cerere (anexa 10, in acest caz), adresata Fondului de Garantare a asiguratilor (FGA), in termenul prevazut de Legea nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor.

Care este suma maxima pe care o poate despagubi FGA ? Fondul are capacitatea de a acoperi potentialele cereri de despagubire din partea asiguratilor, in limita plafonului de 500.000 lei per asigurat, conform legislaţiei în vigoare.

Cat timp trebuie sa astept un raspuns din partea FGA ? Dupa ce depuneti cererea, FGA va inregistreaza cererea si are obligatia sa va raspunda in termen de 30 de zile de la inregistrare.

Cum procedez daca imi este respinsa cererea ? In caz de respingere a sumei pretinse se va emite o decizie de respingere, motivata. Impotriva acestei decizii puteti formula contestatie in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, la instanta de judecata.

Ce fac daca au trecut cateva luni de zile si nu am primit raspuns la cerere ? In primul rand, FGA are aceleasi practici precum Euroins, adica are pretentia sa incaseze toti banii dar refuza sa achite, la randul sau, despagubirile si accesoriile aferente. Prin urmare, este necesar sa apelati la un avocat pentru a depune o actiune in instanta, in cazul in care nu primiti raspuns din partea FGA. Ce trebuie stiut este faptul ca FGA a receptionat, din luna martie 2023 de cand s-a ridicat licenta de functionare a Euroins si pana in luna mai 2023 in jur de 70.000 de cereri de plata.

Cu ce acte trebuie sa vin la avocat, daca nu primesc raspuns de la FGA ? Cel mai important, trebuie sa va asigurati ca ati trimis cererea, ca a fost receptionata de catre FGA si ca ati primit un numar de inregisrtare. Trebuie sa va prezentati la avocat cu o copie a cererii, dovada inregistrarii acesteia, copie polita de asigurare, dovada dosarului de dauna si cuantumul reparartiilor, precum si dovada achitarii reparatiilor.

La ce instanta se depune actiunea impotriva FGA ? Fie ca sunteti din Arad, Iasi, Timisoara etc. sau indiferent in ce zona a tarii a avut loc evenimentul asigurat, actiunea va fi depusa la Judecatoria Sectorului 2, daca valoarea cererii va fi sub 200.000 lei sau, daca valoarea despagubirilor solicitate depaseste 200.000 lei, competent va fi Tribunalul Bucuresti.

Daca sunteti intr-o astfel de situatie puteti trimite pe email la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whats app la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate