You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Despagubiri ANRP

Bogdan Palade
Bogdan Palade

despagubiri anrp

Cum le obtin mai repede in 2019?

Tribunalul Bucuresti obliga Anrp-ul, prin CNCI, la 07.06.2019 sa acorde masuri compensatorii. Astfel, intr-un dosar a pronuntat urmatoarea solutie:

Admite cererea. Obligă pârâta să emită decizie prin care să acorde reclamantului măsuri compensatorii în cuantum de 211.040 puncte, pentru imobilul situat în Cluj napoca, ….., judeţul Cluj. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 3000 lei onorariu de avocat şi 1500 lei, onorariu expert, cu titlul de cheltuieli de judecată.Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare.Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia pârţilor prin mijlocirea grefei, azi, 07.06.2019.

Ce se intampla cu dosarele inregistrate la ANRP mai vechi de 5 ani nesolutionate?

Raspuns avocat specializat in retrocedari:

– Potrivit art. 34 din legea 165/2013:

(1)Dosarele înregistrate la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor vor fi soluţionate în termen de 60 de luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, cu excepţia dosarelor de fond funciar, care vor fi soluţionate în termen de 36 de luni.
(2)Dosarele care vor fi transmise Secretariatului Comisiei Naţionale ulterior datei intrării în vigoare a prezentei legi vor fi soluţionate în termen de 60 de luni de la data înregistrării lor, cu excepţia dosarelor de fond funciar, care vor fi soluţionate în termen de 36 de luni.
(3)Numărul dosarelor prevăzute la alin. (1) şi data înregistrării dosarelor prevăzute la alin. (2) se publică pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi se comunică, la cerere, persoanelor îndreptăţite.”
Asadar, dosarele inregistrate si nesolutionate la ANRP, anterior datei de 11.06.2014  pot fi solutionate in instanta, adica de Tribunalul Bucuresti.
Care este procedura?
– Se introduce la Tribunalul Bucuresti o cerere de chemare in judecata si se solicita constatarea obligarea CNCI la emiterea Deciziei de compensare in puncte.
Cat dureaza dosarul pe instanta?
– In jur de 6 luni, daca se solicita expertiza si va fi facuta la termen 8 luni.
Cum se aparara in instanta ANRP-ul/CNCI-ul?
– De obicei, prin intampinarile depuse invoca lipsa inscrisurilor prin care se demonstreaza dreptul de proprietate la momentul preluarii abuzive de catre comunisti. Totodat, invoca lipsa unui inscris de la dosarul administrativ prin care sa se demonstreze ca solicitantul nu a mai primit despagubiri
In concluzie, cei care asteapta sa se solutioneze dosarul ” la rand” si este inregistrat  la ANRP de mai bine de 5 ani, Tribunalul Bucuresti poate suplini lipsa de activitate a ANRP-ului, printr-o hotarare judecatoreasca.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate