You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Dosare ANRP/CNCI - Cum obtin in 2018 despagubirile pe legea 10/2001?

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Dosare ANRP/CNCI – Cum obtin in 2018 despagubirile pe legea 10/2001?

Oamenii deposedati de case si terenuri in perioada regimului comunist care au depus notificare in baza legii nr. 10/2001 si in prezent trebuie sa apeleze la instantele de judecata pentru a primi despagubiri.

La data de: 22.08.2018 pe Tribunalul Bucuresti sunt inregistrate aproximativ 60 de dosare unde partile solicita obligarea Comisiei Nationale de Compensare a Imobilelor la emiterea deciziei de acordare a despagubirilor(pucnte). Pana  data de 20 noiembrie 2018 persoanele care au dosare inregistrate la ANRP anterior datei de 20.05.2013 pot depune actiune pe Tribunalul Bucuresti, acest termen fiind de decadere.

Cei care vor obtine hotarari judecatoresti definitive de obligarea a ANRP-ului prin CNCI la emiterea deciziei de acordare a despagubirilor (puncte) vor avea prioritate fata de cei care nu au o hotarare definitiva. Sunt mii de romani intr-o astfel de situatie si tot trebuie sa apeleze la instanta de judecata pentru recuperarea despagubirilor.

Ceea ce este extrem de important este că dacă persoana căreia nu i s-a emis o decizie în termenul legal, nu acționează C.N.C.I. în instantă, aceasta va fi decăzută din dreptul a  mai obține despăgubiri și astfel nu își va mai putea realiza dreptul la restituirea proprietăților confiscate de comuniști. Așadar dacă așteptați soluționarea unui dosar înregistrat anterior datei de 20 mai 2013, este imperios necesar să acționați C.N.C.I. în instanță până cel mai târziu la data de 20 noiembrie 2018.

                  Sfatul nostru este să nu așteptați până aproape de împlinirea termenului de 6 luni, deoarece, mai mult ca sigur, atunci vor fi formulate o multitudine de acțini pe rolul instanțelor și din această cauză cererea dumneavoastră va fi soluționată într-un termen mult mai lung

Avocat Anrp, dosare legea 10/2001, Cum recuperam banii de la anrp?, despagubiri anrp/primarie, decizii invalidare anrp/cnci, pucnte anrp, avocat specializat retrocedari, procese castigate cu anrp

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate