You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Pedeapsa furt haine magazin

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Care sunt consecintele furtului de haine din magazin? Aceasta este o intrebare frecventa in randul cetatenilor tineri. Raspunsul obiectiv pe care-l pot da, raportat la nevoile clientilor mei, este urmatorul:

Consecintele unei astfel de infractiuni depind foarte mult de mai multi factori, de exemplu: cu cate persoane impreuna ai comis infractiunea?, ce valoare avea bunul furat?, daca esti la prima abatere de acest gen? sau daca ai un istoric infractional, ce mijloace ai folosit pentru a comite furtul, daca era cu tine si un minor, daca ai comis futul in timpul zilei sau in timpul noptii etc..

Sunt nevoit sa platesc pentru hainele furate? Trebuie sa stiti ca, daca veti fi prins pentru furt, de cele mai multe ori, se va calcula un prejudiciu si exista posibilitatea sa platiti nu numai ce ati furat ci si restul pierderior inregistrate de magazin. De exemplu, daca au mai furat si altii, veti plati si pentru prejudiciul cauzat de ei, in cazul in care acestia nu sunt descoperiti.

Ce se intampla daca sunt prins in momentul in care incerc sa parasesc magazinul cu bunul furat? De multe ori, hotii se bazeaza pe faptul ca scot sistemul de alarma de pe produs si pot pleca. Acest lucru s-a schimbat tocmai din cauza furturilor frecvente in acest mod. Magazinele au introdus si alte sisteme de alarma, pe langa cele care sunt la vedere si, de cele mai multe ori, acestea fac zgomot cand se paraseste magazinul.

Ce se intampla dupa ce suna alarma la iesirea din magazin? In acest caz sunt chemate organele de politie care va vor duce mai departe la sectia de politie. La sectia de politie se iau amprente, se fac fotografii si se intocmeste dosar penal pentru infractiunea de ,,furt’’. Din acel moment, in cazierul judciar va aparea faptul ca ati comis aceasta infractiune.

In afara de cazierul ,,patat’’, ce urmeaza sa se intample? Dupa ce se intocmeste dosarul penal sunt mai multe posibilitati. In functie de gravitatea prejudiciului, daca ati achitat toate bunurile pe care ati incercat sa le sustrageti sau nu, se poate emite un mandat de arestare preventiva si sa fiti trimisi in judecata. In cazul in care nu se intampla acest lucru, va puteti astepta la o amenda administrativa care va fi trimisa la adresa din buletin (automat, vor afla si parintii de ,,fapta’’ comisa). In cel mai bun caz, daca ati achitat prejudiciul si nu mai aveti antecedente penale, procurorul poate decide sa dispuna renuntarea la urmarirea penala.

De ce sa apelez la un avocat? Este bine sa va sfatuiti cu un avocat deoarece acesta va poate insoti la audierea la politie si va poate sfatui ce sa declarati astfel incat sa aveti sansa de a se dispune renuntarea la urmarirea penala.

Daca sunteti intr-o astfel de situatie puteti trimite pe email la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whats app la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate