You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Ma loveste o masina pe trecere

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Ce fac daca ma loveste o masina pe trecerea de pietoni?  O mare parte din intrebarile din randul clientilor sunt legate de consecintele unui astfel de eveniment.

Cine imi plateste daunele materiale si morale? In cazul in care ati fost victima unui accident rutier, daunele materiale si morale sunt acoperite de polita Rca a persoanei care v-a accidentat. Prin urmare, polita Rca trebuie sa va acopere toate costurile, mai ales cele de spitalizare si recuperarea ulterioara.

Cine poate solicita certificatul medico-legal? Certificatul medical, in baza caruia se vor evalua daunele ce urmeaza sa fie acoperite poate fi cerut de catre victima, in termen de treizeci de zile de la producerea accidentului sau de catre politie dupa trecerea termenului de treizeci de zile. In acest certificat medico-legal este scris numarul de ingrijiri medicale, aspect foarte important pentru a incadra fapta corect si pentru a evalua cuantumul despagubirilor datorate.

Cum demonstrez fapta in cazul in care am fost victima? Fapta se poate demonstra prin intermediul declaratiilor martorilor, prin intermediul filmarilor sau prin certificatul medico-legal care va fi eliberat si unde se vor preciza si numarul de zile de ingrijiri medicale.

Daca soferul era sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor interzise, ma mai despagubeste asigurarea lui? Da, tot asigurarea Rca va acoperi daunele suferite urmand ca mai apoi, asiguratorul sa isi recupereze despagubirile platite de la faptuitor, deoarece era sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor interzise.

Ce se intampla daca decedeaza pietonul? Atunci rudele pietonului au dreptul de a pretinde de la asigurator, pe langa daune materiale si morale uzuale: cheltuielile efectuate pentru inmormantare sau chiar cheltuieli de intretinere in cazul in care victima era responsabila cu asigurarea intretinerii celui care pretinde daunele.

Cine are dreptul sa pretinda despagubiri, in cazul decesului victimei? Atata timp cat se dovedeste un prejudiciu, pot pretinde despagubiri atat rudele apropiate (parinti, frati, sot, copii), cat si concubinul.

Ce se intampla daca cel care m-a accidentat nu are asigurare Rca? In acest caz, despagubirile vor fi acoperite de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Daca sunteti intr-o astfel de situatie puteti trimite pe email la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whats app la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate