You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Notificare Legea nr 10/2001 nesolutionata. Cum procedez ca Primaria sa o solutioneze?

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Notificare Legea nr 10/2001 nesolutionata. Cum procedez?

In situatia nesolutionarii notificarii formulate de catre persoana indreptatita in temeiul legii nr. 10/2001, partea are dreptul de a introduce o cerere de chemare in judecata, in baza art. 26 din Legea nr. 10/2001, prin care sa-i fie solutionata pe fond notificarea, in sensul de a se constata calitatea de persoana indreptatita si de a stabili natura masurilor reparatorii.

Dupa solutionarea notificarii prin pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive persoana in cauza are posibilitatea de a pune in executare o astfel de hotarare.

Se poate solicita, in instanta, obligarea Primariei la plata unei amenzi civile in favoarea statului, asa incat sa fie constransa sa indeplineasca obligatia stabilita prin hotarare judecatoreasca – care se refera la emiterea dispozitiei motivate de acordare a masurilor reparatorii in echivalent pentru imobilul in litigiu.

Se pot cere daune materiale si morale pentru angajarea raspunderii civile delictuale pentru  nesolutionarea in termen a cererilor de restituire in baza Legii nr. 10/2001?

Au fost depuse dosare pe Tribunalulul Bucuresti unde s-a solicitat obligarea Primariei – prin primar, la repararea prejudiciului moral produs ca urmare  a refuzului nejustificat de solutionarea a cererilor formulate in baza Legii nr. 10/2001, insa, au fost response dosarele intrucat a intrat in vigoare Legea nr. 165/2013 care a prorogat termenul administrativ inauntrul caruia unitatile detinatoare trebuie sa solutioneze notificarile.

Cum aceste dosare nu au fost solutionate nici pana in prezent, persoanele aflate in aceasta situatie au depus procese intrucat s-au depasit termenele reglementate in Legea nr. 165/2013.

Avocat anrp legea 10, legea 10/2011, avocat Bucuresti specializat retrocedari, anrp despagubiri legea 10/2001, dosare anrp, avocat cu experiente in dosare anrp, 

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate