You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Ordin de protectie încalcat

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Ce riscuri sunt cand incalc ordinul de protectie?

Aceasta este o intrebare des intalnita in randul cetatenilor care ma contacteaza.

Raspunsul obiectiv la aceasta intrebare este urmatorul:

Conform art. 47 alin. 2 din Legea 217/2003, modificata prin Legea nr. 183/2020, incalcarea oricarei masuri dispuse prin ordinul de protectie constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Este foarte important sa luati in calcul ca nu exista alternativa amenzii ci se pedepseste numai cu inchisoare.

Este infractiune incalcarea ordinului de protectie de catre victima? Nu este infractiune insa, daca victima incalca ordinul de protectie, aceasta risca sa fie obligata la acoperirea costurilor de emitere si punere in executare a ordinului de protectie.

Cum procedez in cazul in care vreau sa ma impac cu victima? In cazul unei eventuale impacari, pentru a nu fi sub incidenta incalcarii ordinului de protectie, este necesar sa se solicite revocarea ordinului de protectie.

Ce altceva risc in cazul incalcarii ordinului de protectie? Pe langa pedeapsa cu inchisoarea pentru infractiunea de nerespectare a ordinului de protectie, in functie de cum s-a produs nerespectarea, se pot initia cercetari si pentru amenintare, hartuire, violare de domiciliu etc..

Cum demonstrez incalcarea ordinului de protectie? Pentru dovedirea incalcarii ordinului constituie probe care sunt luate in considerare: mesaje, declaratiile martorilor (vecini etc.), inregistrari audio/video.

Este nevoie de angajarea unui avocat? Ca faptuitor al incalcarii ordinului de protectie, da. Deoarece un avocat va poate ajuta sa va preagtiti o aparare solida. Ca victima a incalcarii ordinului de protectie, va puteti angaja un avocat insa aveti dreptul sa primiti si un avocat din oficiu.

Daca sunteti intr-o astfel de situatie puteti trimite pe email la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whats app la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate