You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Pensie alimentară 1 copil

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Tatăl copilului nu plătește pensia alimentară? Cum procedez sa fie obligat sa o plăteasca? In cât timp o pot obtine? Ce sumă este obligat sa achite?

Sunt intrebări firești ale oricărei mame, atunci când tatăl copilului nu plătește de bună-voie pensia de intreținere.

Astfel, pensia aliementară pentru 1 copil este de 1/4 din veniturile nete lunare pe care tatăl le incasează in Romania cat si in strănătate.

Această pensie alimentară se achită de catre tatal până la implinirea vârstei minorului de 18 ani. După această vârsta, minorul devenit major - in nume propriu, poate solicita în instanță tatălui  să achite pensie alimentară, dar nu mai tarziu de 26 ani - cu o singură condiție, anume - sa urmeze cursuri universitare.

Sunt situații, in practică, unde parintele realizează venituri lunare insemnate si atunci judecatorul poate limita pensia alimentara pentru 1 copil la o anumită sumă, in funcție de nevoile pe care minorul le poate proba.

Unde se depune dosarul?

Daca parinții nu sunt căsătoriți, dosarul se depune la Judecătoria unde locuiește efectiv minorul, daca părinții sunt casătoriți dosarul se depune la Judecătoria de la ultima locuință comuna a sotilor, unde de obicei se solicită și divorțul.

Procedura cea mai urgentă este cea a ordonanței președintiale, unde in aproximativ 1 luna puteți obtine o hotărâre judecătorească unde tatăl să fie obligat sa achite pensia alimentară - atenție - de la momentul înregistrării dosarului la instanta - nu retroactiv de când tatăl nu plătește efectiv. Așadar, cu cât mai repede înregistrați dosarul veti obține o pensie alimentară 1 copil mai mare pentru că perioada va fi mare.

Dacă sunteți într-o astfel de situație îmi puteți scrie pe whats app la 0740 807 892 și veți primi informații suplimentare cazului d-voastră.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate