You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Se poate revoca ordinul de protectie?

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Revocare ordin de protectie

Se poate dispune revocarea unui ordin de protectie emis in mod definitiv?

Raspuns avocat online ordin de protectie:

Potrivit dispozitiilor art. 34 din Legea nr. 217/2003 pentru a se dispune revocarea ordinului de protectie sau inlocuirea masurii dispune, instanta de fond trebuie sa analizeze cumulativ cele 3 conditii:

  1. agresorul a respectat interdictiile sau obligatiile impuse
  2. agresorul a urmat consiliere psihologica, psihoterapie, tratament de dezintoxicare ori orice alta forma de consiliere sau terapie care a fost stabilita in sarcina sa ori care i-a fost recomandata sau a respectat masurile de siguranta, daca asemenea masuri s-au luat – potrivit legii
  3. daca exista indicii temeinice ca agresorul nu mai prezinta un real pericol pentru victima violentei sau pentru familia acesteia.

Argumente din practica judecatoreasca a instantelor de judecata:

Intr-o speta, s-a invocat:

  1. Cu privire la prima conditie, va rog sa observati, onorata instanta, ca de la momentul pronuntarii hotararii definitive din apel in dosarul nr. ………………. – Judecatoria Sector 1, am respectat intrutotul interdictiile/obligatiile impuse.

Astfel, potrivit adeverintei nr. …………… eliberata de medicul de familie …………… s-a constatat ca nu sufar de boli neuropsihice sau dependenta de alcool. Totodata, am depus cerere la INML ‘’Mina Minovici’’, sub nr. ……………. unde am solicitat examinarea subsemnatului in vederea constatarii inexistentei intoxicarii cu alcool.

De asemenea, am depus cerere sub nr. ……………. la Spitalul Clinic de Psihiatrie pentru a constata daca sufar sau nu de boli psihice. Va rog sa observati ca potrivit Adeverintei eliberate la data de: ……………, de catre SC …………. SRL subsemnatul ma prezint pentru evaluarea psihologica din ……2018. Potrivit procesului-verbal din ………………. am predat arma neletala marca WALTHER.

Fata de cele mai sus-mentionate consider ca am respectat intrutotul interdictiile impuse prin hotararea de emitere a ordinului de protectie, fiind indeplinita si conditia de la punctul nr. 2

Va rog sa observati ca referitor la ultima conditie: ‘’ daca exista indicii temeinice ca agresorul nu mai prezinta un real pericol pentru victima violentei sau pentru familia acesteia’’, atasez prezentei cereri o declaratie olografa a fiicei mele, din casatoria anterioara precum si a fostei sotii unde descrie relatia foarte buna pe care am avut-o si o am in continuare, tocmai pentru a demonstra onoratei instante ca emiterea ordinului de protectie a fost un eveniment nefericit din viata mea. Fiind o hotarare definitiva, nu pot decat sa o respect, insa, subsemnatul, in sinea mea, ma consider nedreptatit de SOLUTIA de emitere a ordinului de protectie.

Sunt tatal copilului si toata aceasta perioada in care nu am vazut minorul m-a afectat foarte mult, mai ales ca avem o relatie foarte apropiata si m-am ingrijit indeaproape de cresterea si educarea acestuia. De aceea, am solicitat prin prezenta cerere, in principal, revocarea ordinului de protectie impotriva fiului meu si in subsidiar si impotriva mamei acestuia, tocmai pentru ca sufar, ca parinte, ca fiul meu nu locuieste intr-un mediu familial normal, ci locuinta bunicii, unde am demonstrat modalitatea incorecta in care se comporta cu propriul copil.

Va rog sa observati, onorata instanta ca nici telefonic nu am putut lua legatura cu minorul, de peste 3 luni de zile nu i-am auzit vocea. Pe data de: ……… respectiv ……….. subsemnatul i-am transmis prin posta fan curier/cargus la domiciliul bunicii pe numele acesteia cadouri care constau in jocuri lego si o tableta.

Va rog sa observati din continutul hotararii ordinului de protectie ca nu am exercitat forme de violente verbale/fizice asupra minorului, m-am luptat cum am stiut mai bine sa primeasca o educatie adecvata, motiv pentru care am si depus impotriva bunicii propriului copil, ………, un ordin de protectie, solutionat prin Sentinta civila nr. …………. – ds nr …………….. – Judecatoria Sector 2.

Este adevarat ca s-a respins cererea mea, insa, fac trimitere la aceasta hotarare pentru a observa ce a retinut instanta: ’’Este adevarat ca din inregistrarile audio rezulta ca parata utilizeaza atat un limbaj nepotrivit cat si un ton ridicat fata de minorul ………….., dar aceste inregistrari nu sunt actuale’’

Imi doresc, in concluzie sa am o relatie fireasca cu propriul copil, de aceea, va rog sa constatati ca exista indicii temeinice ca nu sunt un pericol pentru fiul meu.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate