You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Tabloul celui mai bun avocat in drept penal din Romania

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Calitatile celui mai bun avocat in drept penal din Romania:

Nimeni nu-si doreste, dar se intampla sa avem nevoie de apararea avocatului atunci cand suntem acuzati de Parchet in savarsirea diverselor fapte antisociale dar si atunci cand suntem victimele infractiunilor savarsite cu intentie sau din culpa.

Tabloul calitatilor celui mai bun avocat de drept penal din Romania trebuie sa cuprinda, din punctul meu de vedere, urmatoarele:

  1. Inteligenta de tip analitic, ce denota spiritul patrunzator al avocatului, descoperind aspecte ce altora le scapa, inclusiv procurorului de caz/organului de cercetare penala;
  2. Inteligenta in ''vorbe'' si inteligenta ''sociala'' definesc arta avocatului si demonstreaza vocatia avocatului, aspecte ce pot fi sesizate in urma discutiilor purtate la biroul acestuia respectiv concluziile orale din fata instantelor penale din Romania;
  3. Intuitie, adancime psihica, expresivitate  - aceste calitati trebuie sa le aiba avocatul fata de persoanele de rand care o atitudine dezinteresata;
  4. Finete psihologica, spirit critic, de sinteza, imaginatie si inclinare spre inventie, ascutime intelectuala si posibilitatea de a se adapta in functie de imprejurari, consider ca intregesc tabloul celui mai bun avocat de drept penal din Romania

Pe langa aceste calitati este necesar ca avocatul sa aiba si un bagaj important de cunostinte juridice de drept penal si cunoastere a practicii instantelor de judecata in materie penala.

Claritatea argumentarii denota in pledoaria avocatului stapanirea limbajului juridic care il face pe avocat sa-si gaseasca cuvintele usor, sa alcatuiasca frazele la fel de usor si sa le suceasca pentru a trezi interesul judecatorului.

Mai mult, formularea frazelor limpezi atunci cand expunerea pledoariei se face fara opintiri, fara eforturi si pauze lungi, cu suficienta fluenta si miscare ritmica si o anumita energie pozitiva si un tact adecvat, intregesc tabloul oricui avocat cu vocatie in nobila profesie.

Cu siguranta mai sunt si alte calitati nementionate aici, insa, consider ca in alegerea celui mai bun avocat de drept penal din Romania aceste calitati trebuie sa le aveti in vedere in alegerea avocatului.

Nu sa va grabiti sa alegi emotional pentru ca repercursiunile dumneavoastra le veti suporta si consecintele negative se vor cuantifica in ani privativi de libertate si bani pierduti.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate