You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Cel mai bun avocat in cazuri de malpraxis

Bogdan Palade
Bogdan Palade

AVOCAT MALPRAXIS BUCURESTI

Cum aleg cel mai bun avocat in caz de malpraxis?  este o intrebare frecventa in randul cetatenilor.

Raspunsul obiectiv pe care-l pot da, raportat la nevoile clientilor mei, este urmatorul:

In primul rand un avocat, in momentul in care decide sa se specializeze pe un anumit segment, trebuie sa dobandeasca si un minim de cunostinte in domeniul respectiv, in domeniul medical in acest caz. Pentru un avocat bun, nu sunt suficiente doar reperele juridice atunci cand decide sa abordeze cazuri atat de sensibile, cum ar fi cele legate de malpraxis.

Astfel,  legat de criterii, este foarte important sa analizati experienta avocatului strict legat de cazurile de malpraxis. In acest caz ar fi necesara o experienta de minim 10 ani. In cadrul consultantei, clientul trebuie sa fie atent ca avocatul sa cunoasca in procent de 20-30% si partea medicala astfel incat sa ii poata oferi clientului sfaturi reale privind reusita unui proces. Avocatul trebuie sa ajute clientul sa depaseasca partea emotionala si sa il indrume catre sfaturi realiste, astfel incat sa nu porneasca un proces costisitor si de lunga durata, cu sanse 0 de castig.

De ce este necesara experienta celui mai bun avocat  pe malpraxis?

Asa cum am mentionat anterior, exista anumite abilitati legale care se dobandesc numai in timp. Un avocat cu experienta stie care sunt probele care vor fi luate in calcul intr-un proces si care nu.

In cadrul consultantei initiale, un avocat cu experienta in acest domeniu, poate spune inca de la inceput, care sunt sansele clientului. Acest lucru deoarece un avocat cu experienta stie deja sa urmareasca un buletin medical si stie si la ce specialitate sa il indrume pe client pentru procurarea probelor care sa faca diferenta in instanta.

Pentru castigarea unui proces, nu sunt suficiente cunostintele juridice de baza. Avocatul cu experienta in dosare de malpraxi trebuie sa isi indrume clientul sa aduca toate probele care sa ii garanteze acest castig.

Cat timp si ce costuri implica un astfel de proces?

In functie de complexitatea cazului, un astfel de proces poate dura in jur de 2 sau chiar 3 ani, fiind inclusa si calea de atac. Acest lucru deoarece instanta va solicita in permanenta probe, expertize care pot fi concludente, audierea martorilor etc..

Avocatul trebuie sa discute deschis cu clientul atat aspectele emotionale cat si cele financiare. Un avocat bun trebuie sa ii explice clientului sansele reale si mai presus de toate, sa nu urmareasca incasarea onorariului si doar atat. Un astfel de proces implica un onorariu avocatial care se stabileste initial iar, in cazul in care clientul considera ca este necesar va putea solicita instantei diverse expertize pe care va trebui sa le achite sau, in cazul in care le solicita instanta, clientul va achita doar jumatate din cuantumul lor.

Cum aleg cel mai bun avocat in cazuri de malpraxis ?

Sunt aplicabile aceleasi criterii ca si in cazul anterior. Asa cum am precizat, in cazul unei probleme medicale, mai ales in cazul grav al unui deces, primul instinct al omului este sa caute un vinovat. In astfel de cazuri vorbim de personal medical, angajatii unitatii medicale sau unitatea medicala. Insa, nu tot timpul este vina medicului si atunci, in cadrul unui proces, este de datoria avocatului sa analizeze bine situatia, sa studieze temeinic protocoalele medicale deoarece poate fi vina asistentilor medicali, a aparaturii medicale sau chiar vina defunctului. Analizarea cazului cu responsabilitate din partea avocatului este esentiala cand vorbim de subiecte atat de sensibile.

Ca si sfat, clientii se pot informa legat de experienta avocatului si din recenzii sau chiar de pe site-ul oficial al instantelor ,,portal.just.ro’’.

Un ultim aspect foarte important este sa cautati un avocat cu abilitati bune de negociere. Acest lucru deoarece un avocat va poate ajuta sa rezolvati problema si cu negociere si astfel evitati costurile pe care le presupune un eventual proces.

Daca sunteti intr-o astfel de situatie puteti trimite pe email la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whats app la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate