Fac inchisoare daca ma urc baut la volan?
In ultimul timp, s-au prezentat la birou, din ce in ce mai multi clienti care au comis infractuni de circulatie. De exemplu, ,,conducerea unui vehicul fara permis de conducere’’, ,,conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante’’, ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice’’ etc.
Chiar daca un astfel de dosar poate sta in cercetare chiar pana la 1 an de zile, in final se ajunge tot in fata instantei de judecata, care poate decide, printre altele, intre masura suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere sau amanarea aplicarii pedepsei.
In primul rand, trebuie sa facem diferenta dintre suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere si amanarea aplicarii pedepsei. Acestea doua reprezinta masuri care pot fi dispuse de catre instanta de judecata pentru diferite infractiuni.
Acestia sunt niste termeni tehnici, care au la baza si indeplinirea anumitor conditii insa, persoanele care nu au studii juridice nu inteleg acesti termeni si nici nu pot sti care sunt acele conditii care stau la baza acestor masuri. De aceea este bine sa apelati la un avocat care sa va indrume si sa va sfatuiasca deoarece, prin pasivitate sau neintelegerea anumitor termeni, se poate ajunge la executarea unei pedepse cu inchisoarea.
In cazul in care instanta dispune:
- Suspendarea - si savarsiti o noua infractiune, iar pedeapsa pentru noua infractiune comisa, adunata cu pedeapsa pentru infractiunea anterioara, nu depaseste 3 ani, instanta va poate dispune tot masura suspendarii.
- Amanarea - si ati savarsit o noua infractiune cu intentie, se va dispune direct aplicarea si executarea pedepsei (respectiv inchisoare).
Cel mai bine este sa apelati la un avocat care sa va insoteasca si sa va sfatuiasca inca din momentul in care sunteti retinut de catre organele de cercetare penala, deoarece sunt anumite termene in care trebuie sa va incadrati si trebuie sa stiti foarte bine, in cazul in care instanta va da posibilitatea sa alegeti, daca alegeti suspendare sau amanare.
Daca sunteti intr-o situatie precum cele mentionate anterior, puteti trimite pe email la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whatsapp la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.
RăspundeRedirecționează |
Join the newsletter to receive the latest updates in your inbox.