You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Retinerea permisului de conducere

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Ce fac in cazul retinerii permisului de conducere? Aceasta este o intrebare  frecventa in randul clientilor mei.

Raspunsul obiectiv pe care-l pot da, raportat la nevoile clientilor mei, este urmatorul:

In primul rand, in cazul in care doriti sa circulati in continuare si sa nu predati permisul dupa cele 15 zile prevazute in dovada de circulatie, trebuie sa apelati la serviciile unui avocat specializat in plangeri contraventionale. Trebuie sa stiti ca introducerea unei plangeri pentru anularea procesului-verbal suspenda aplicarea masurii retinerii permisului de conducere pana la solutionarea procesului si acest lucru poate dura, in cazul in care se introduce si apel, pana la 1 an jumatate chiar 2 ani. Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa predati permisul de conducere pe toata durata desfasurarii procesului.

In cat timp pot depune plangerea contraventionala? Plangerea contraventionala trebuie depusa in termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal.

Care ar fi costurile unui asemenea proces? Contrar opiniei publice, costurile unui asemenea proces nu sunt deloc ridicate, ele implica onorariul avocatial si o taxa judicara de timbru in valoare de 20 de lei care se achita ori la serviciul de taxe si impozite unde isi are domiciliul clientul ori la un oficiu postal.

Care sunt documentele cu care trebuie sa ma prezint la avocat? Actele cu care trebuie sa veniti cand va hotarati sa alegeti calea instantei sunt urmatoarele: buletin, procesul verbal si dovada primirii acestuia, dovada de circulatie.

Unde se va depune plangerea contraventionala? Conform noilor reglementari legislative, plangerea contraventionala in aceasta materie se poate depune la instanta de la locul faptei sau la instanta de la domiciliul petentului.

De este nevoie sa apelez la un avocat? Este indicat sa apelati la un avocat deoarece un avocat va studia procesul-verbal sa vada daca indeplineste conditiile de validitate. Trebuie mentionat inclusiv faptul ca un judecator poate anula un proces-verbal si daca acesta nu este lizibil insa, toate aceste aspecte le cunoaste un avocat care are experienta in acest domeniu. Tot un avocat specializat stie care sunt actele necesare in instanta, stie care sunt probele si martorii admisibili in instanta.

Daca sunteti intr-o astfel de situatie puteti trimite pe e-mail la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whats app la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate