You've successfully subscribed to Blog Avocat Palade Bogdan
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Avocat Palade Bogdan
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Vecini care fac zgomot

Bogdan Palade
Bogdan Palade

Pot face ceva legat de zgomotul produs de vecini?  O mare parte din intrebarile din randul clientilor sunt legate de aceasta problema.

Chiar daca acum multi ani nu existau solutii in privinta unor astfel de probleme, mai ales pentru ca erau putini oameni care aveau telefon inteligent, situatia s-a schimbat in prezent si problema aceasta poate fi solutionata si cu ajutorul politiei, dar si in instanta.

La cine apelez in cazul zgomotelor deranjante ale vecinilor? Puteti apela fie la organele de politie, fie la instanta, in cazul in care vecinii nu sunt potoliti de amenda politiei.

Care sunt orele de liniste ? Conform Legii nr. 61/1991, orele de liniste sunt intre 22:00-8:00 si 13:00-14:00 insa, acest lucru nu inseamna ca se poate folosi bormasina la orice ora, inclusiv in afara orelor de liniste.

Cum demonstrez galagia facuta de vecini? Cea mai simpla metoda este sa inregistrati audio/video cu telefonul mobil sau sa chemati martori (vecini sau alte persoane care au fost in vizita). Totusi, daca decideti sa apelati la instanta, puteti solicita numirea unui expert judiciar pentru intocmirea unui raport prin care sa fie evaluate zgomotele.

Cum procedez daca vecinul nu se potoleste nici dupa amenda primita de la politie? Puteti apela la instanta unde sa solicitati daune morale prin atragerea raspunderii civile delictuale, conform art. 1649 Cod Proc. Civ.. Atata timp cat va pregatiti probele temeinic aveti sanse de castig, iar vecinul va fi bun de plata insa este indicat sa va sfatuiti cu un avocat care sa va sfatuiasca care sunt probele care sunt admise de instanta.

Ce se intampla daca vecinul devine agresiv si face scandal pe casa scarii? In acest caz, il puteti inregistra si sa apelati la serviciul de urgenta. Vecinului i se va intocmi dosar penal si va fi sanctionat conform art. 371 Cod Penal, pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

Cum procedez daca organele de politie raman in pasivitate? Se intampla uneori ca, din diverse motive, organele de politie sa nu ia masuri. De exemplu, vecinul vede cand vine politia si opreste zgomotele exact atunci si, chiar daca aratati probele politiei, tot nu va da crezare dumneavoastra. Acesta este momentul in care numai instanta de judecata va poate ajuta. Consultati un avocat si pregatiti-va probele dupa consultarea acestuia. Faceti sesisari la politie si pastrati numerele de inregistrare precum si raspunsul politiei, daca va raspunde in scris si inregistrarti mai ales audio. De asemenea, daca aveti posibilitatea, chemati un expert care sa va evalueze zgomotolele si sa va faca un raport si vorbiti cu alti vecini care sunt deranjati si care sunt dispusi  sa fie martori. Astfel, chiar daca vecinul a fost totusi amendat de politie si nu se potoleste, este pasibil de plata daunelor in instanta, care pot ajunge si pana la 15 000-20 000 de euro.

Daca sunteti intr-o astfel de situatie puteti trimite pe email la contact@avocatbogdanpalade.ro cazul dumneavoastra sau imi puteti scrie pe whats app la 0740 807 892 si va raspund in cel mult 24 ore.

Bogdan Palade

Telefon: 0740 807 892


Postari recomandate